WPC sau LEMN COMPOZIT

Amenajări interioare & exterioare cu WPC ?

Ce este Wpc-ul sau Lemnul Compozit?

Lemnul compozit sau lemnul plastifiat, cunoscut sub numele de WPC (Wood Plastic Composite), este un produs compozit, inventat în Japonia, în 1976, în a cărui compoziţie intră făina de lemn (peste 50%) şi deşeuri de mase plastice, amestec stabilizat împotriva radiaţiilor UV, a mucegaiurilor şi insectelor.

Ce putem confecționa din WPC ?

Prin procedeul de extrudere se obţin în mod special profile rectangulare pentru duşumele exterioare (70% din producţia mondială anuală se folosesc pentru duşumele exterioare gen terase, pentru grădini, pontoane, plaje piscină, piste de joacă în parcuri şi stadioane). O mare calitate a profilelor de WPC este că acestea nu-şi modifică semnificativ dimensiunile prin expunere la lumină şi căldură, coeficientul de dilatare fiind apropiat de cel al aluminiului.

Care este diferenta între Lemnul Compozit si Lemnul Natural?

Un avantaj îl constituie faptul că nu este mai greu decât lemnul natural, ceea ce facilitează montajul.

Lemnul compozit prin compoziția sa, nu emite gaze toxice și nu eliberează substanțe toxice.

Mucegaiul , ciupercile si paraziții nu se dezvoltă pe lemnul compozit.

Lemnul compozit nu își schimbă aspectul și rămâne același cu trecerea timpului, fără operațiuni sau costuri suplimentare de întreținere.

Wpc-ul nu produce așchii și este antiderapant. Oferă o senzație plăcută la mersul cu piciorul gol.

Lemnul compozit are o durabilitate de 25 de ani, nu absoarbe apa, nu putrezește și nu necesită operațiuni de lăcuire sau vopsire.

Pardoseala din Wpc ( Lemn Compozit) este o alternativă modernă și mult mai folosită față de lemnul natural, deoarece lemnul natural în timp crapă , mucegăiește și necesită cheltuieli mari de întreținere.

Terasă din lemn compozit?

Terasa este în prezent o parte integrată a unei case. Va recomandăm să vă creați propriul stil și decor de relaxare.

Terasa din lemn compozit(wpc) reprezintă alegerea perfectă pentru a vă simții aproape de natură.

Garduri din WPC ( Lemn compozit) ?

Alegeți un gard din lemn compozit ( wpc) pentru a vă proteja intimitatea.

Delimitarea cu un gard din lemn compozit vă oferă siguranță și impiedică , în același timp ieșirea animalelor de companie.

Vă protejează de vânt, soare si de ochii nedoriți.

Panourile de gard delimitează spațiul și in funcție de înalțimea pe care o alegeți , oferă adăpost pentru ochii nedoriți, dar și de vânt și soare.

Gardul din WPC ( Lemn Compozit) este o investiție pe termen lung.

Datorită rezistenţei la condiţiile atmosferice, produsele din WPC (Lemn Compozit) sunt soluţia ideală pentru mobilierul urban și de gradină (banci, mese, coșuri de gunoi), garduri şi împrejmuiri, podeţe şi pontoane pentru bărci, pergole, foişoare hexagonale, pavilioane.

Banca Rony 1
Bancă din lemn compozit model Rony
https://decocasa-si-gradina.ro/produs/banca-rony/